Over mij

Wie ben ik

Ik ben Kees Visser. Ik woon in Delft. Ik ben getrouwd met Greet en heb 3 kinderen en 7 kleinkinderen.

Ik ben meelevend en actief in de PKN, wijkgemeente Maranatha Delft. Onder meer help ik daar met het streamen van kerkdiensten naar Youtube en met de invoering en beheer van de Donkey Mobile kerk app. Mijn vrouw en ik staan ook als vrijwilligers in de Evangelische Boekwinkel Bijbel In. Sinds kort ben ik ook vrijwilliger bij Het Stenen Archief, de stichting die de Joodse begraafplaatsen in Nederland digitaal in kaart brengt.

Wat vind ik van de Bijbel

De Bijbel is het meest boeiende, inspirerende en verrassende boek wat bestaat. Op deze site wil ik daar leuke voorbeelden van geven. Vaak is de Bijbel meer verrassend dan bij eerste lezing lijkt. Om daar achter te komen, moet je je proberen in te leven in de tijd dat de Bijbel geschreven is. De Hebreeuwse of Griekse grondtekst erbij halen helpt vaak ook.

Misschien helpt het dat ik geen theologische, maar een technische opleiding heb gehad. Ik heb gestudeerd aan de TU Delft en was werkzaam in de ICT op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daardoor heb je soms een andere kijk op Bijbelteksten. Ik zal er vast weleens naast zitten, maar hoop ook op frisse inzichten waar anderen wat aan hebben.

Meer over hoe ik op één en ander ben gekomen staat in Achtergronden.

Hier wat over mijn uitgangspunten bij de uitleg van de Bijbel.

Soorten inhoud

Op deze site vind je drie soorten inhoud van mijn hand.

    1. Doordachte artikelen. Met behulp van de grondtekst en commentaren ben ik op iets opmerkelijks gekomen. Soms laat ik mijn fantasie wat gaan bij het invullen van details. Dan wordt het meer een stukje Bijbelse roman. Ik hoop dat uit de inhoud duidelijk is in welk (deel van een) artikel dat gebeurt.
    2. Ideeën. Soms wilde “zou misschien kunnen” ideeën, waar ik opgekomen ben. Maak zelf maar uit wat je er van vindt als iets onder deze categorie valt!
    3. Foto’s die ergens met de Bijbel te maken hebben. Kerken, devotie, natuur waarin je iets van God kunt zien.

Waar gaat de Bijbel over

Op deze website Bijbelenzo.nl staan dus vooral bijzondere dingen uit, door, of naar aanleiding van de Bijbel. Als je een helder overzicht wilt hebben waar de Bijbel over gaat, dan kan ik BibleProject aanbevelen. 

Dank

Dank aan mijn vriend Max die me aangespoord heeft om deze website te maken, aan mijn zoon Arie voor het installeren, mijn zoon Barend voor de vormgeving, mijn dochter Ruth voor tips om er enige bekendheid aan te geven. En dank aan God voor de Bijbel!

Kees Visser
Delft

Volg me op Twitter of Instagram voor de aankondigingen van nieuwe artikelen.